Valor per llegir

De vegades, per a viatjar no és necessari desplaçar-se, ni per a somiar és necessari adormir-se… perquè existeix el llibre. A través d’ell podem viatjar en el temps i l’espai amb els ulls ben oberts. Però per a transmetre o adoptar valors és necessari tindre valor, és a dir, enfrontar-se amb valentia a cada conjunt de fulles escrites.

La lectura sempre ha sigut una activitat que fomenta l’interés i exercita la imaginació. És un tipus de consum cultural i ociós que permet, no sols augmentar la concentració i la capacitat d’abstracció del lector, sinó també que aquest adopte valors humans positius a mesura que avança en la pràctica.

Però a més a més, en els temps actuals on prima el consum ràpid i cobren protagonisme els suports audiovisuals, la pròpia decisió d’iniciar una lectura pot arribar a ser quasi una gesta heroica duta a terme pels més valents, aquells que s’atreveixen a apostar per la cultura i a desaccelerar el ritme. Per això, llegir és un acte ple de coratge i valentia per a conéixer altres mons, altres pensaments i altres realitats alhora que el lector pren les regnes del ritme al que vol conduir el seu consum i aprenentatge.

Podria dir-se fins i tot que ara, més que mai, la indústria literària necessita ser salvada per aquelles agosarades persones que van ser salvades en el seu moment per les històries que contenien cadascun dels llibres. Insistim. Hui més que mai, i després de la situació mundial que vam viure l’any passat, hem aprés el vertader valor que conté cada peça editorial.

La Fira del Llibre d’Alacant torna en format presencial però, amb l’aprenentatge del passat any, també conserva el format online en algunes de les seues activitats per tal de facilitar l’assistència i trencar amb els horitzons, tal com ho aconsegueix un llibre.

Continuem viatjant, somiant i aprenent.

Continuem llegint.

Us esperem al Espai Séneca, a la Plaça Séneca i en les xarxes oficials de la fira.